Красимир Велчев: Възможен е ремонт на правителството

Идеята на БСП е да има предсрочни парламентарни избори заедно с евроизборите. Тази теза разви заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев в сутрешния съботен блок на БНТ.

[ad id=“225664″]

„Има хора, които, от опозицията, ги наблюдаваме от няколко месеца – непрекъснато държат под напрежение и в парламента отношенията и то затова и работата трудно върви в парламента. Защото е на принципа да се върви на инат“, коментира той.

„Това не е случайно, в БСП тактиката явно е такава, че подготвят нещата от време, от сега започва подготовката. Тяхната идея – и те не я крият – е пролетта заедно с евроизборите да стане така, че да има и парламентарни“, смята заместникът на Цветан Цветанов.

„Не знам какво целят с това, след като всичко в държавата върви добре – и икономика, и външна политика“, заяви още той.

По думите му това не е държавническо мислене.

[ad id=“263680″]

Велчев обясни, че е привърженик на това институциите да внимават какво говорят помежду си, „защото не може да има силна държава със слаби институции и когато те са в конфликт – не вещае добро за държавата“.

„И за корупцията, и за съдебната система – не може да се каже, че една определена сила или този, който е в момента е на власт, е виновен за всички тези негативи, които съществуват в обществото“, оправда се той.

Трябва да работят институциите заедно и да не се прехвърля вина. Да бъдат по-обрани в думите си и да внимават какво говорят, посъветва той политиците.

„В изказванията някой път на президента прозира това, което предишния ден е казано от БСП, от Нинова или хората от БСП“, отбеляза Велчев.

[ad id=“236993″]

Той допусна, че е възможен ремонт на кабинета „Борисов 3“.

„Има министерства, където или нищо не е направено, или са направени грешки“, обясни зам.-шефът на ПГ на ГЕРБ.


image0 (9K)