Креатин – трябва ли да го пиете и за какво ви е нужна тази добавка?

Креатин - трябва ли да го пиете и за какво ви е нужна тази добавка?
Креатин - трябва ли да го пиете и за какво ви е нужна тази добавка?

Снимка: iStock

Креатинът е чудесна добавка, която можете да приемате, ако тренирате редовно. В тази статия експертите обясняват какво представлява тя, как работи и многото ползи за жените, които притежава.

Има толкова много ползи от креатина за жените – особено тези над 40 години и тези, които са в менопауза. Но освен ако не сте прекарали време в професионални спортни и бодибилдинг пространства или сте проучвали фитнес добавки онлайн, няма да бъдете обвинявани, че никога не сте чували за креатин.

Креатинът трябва да стои в кухненския ви шкаф до витамините и протеина ви на прах. Това е една от най-изследваните и популярни добавки в света и може да подобри преживяването ви по време на менопаузата.

„Като специалист по хранене с повече от 15 години опит препоръчвам креатинът да се използва за подобряване на силата и постиженията при спорт. През последните няколко години обаче имаше някои интересни изследвания, които показват, че ползите от креатина се простират върху здравето на мозъка, енергийните нива, костна плътност и задържане на мускули“, казва д-р Линия Пател, носител на награди диетолог и специалист по хранене.

Всичко, което трябва да знаете за креатина, от това какво представлява и ползите от него до това кога и как да го приемате четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)