„Кроежите“ на Урумов и Блатечки в „Хайде да убием Матилда“

Нова българска пиеса ще бъде представена в Културен център Стара Загора на 14 декември от 19 часа. Любителите на Мелпомена и почитатели на харизматичните Николай Урумов и Асен Блатечки ще ги гледат в романтичната крими комедия „Хайде да убием Матилда“.

Двама мъже и една пейка в парка. Единият има пистолет, а другият – налудничави идеи… Но това не е обичайното криминале. И двамата са дошли за нея – за Жената! А за единия тя е съпруга, за другия – любовница. Така започва една одисея, колкото мрачна, толкова и комична, и увлекателна, в която битката за надмощие между двамата мъже преминава през нюансите на тъжно, смешно и дори абсурдно.

Авторът на „Хайде да убием Матилда“. „Дай да опитаме“ е ключът към неговия оптимизъм

Историята започва по един наглед обикновен начин – с двама мъже и една пейка в парка. Какво толкова може да се случва между тях?

Налудничавите идеи на единия в комбинация с оръжието на другия, ще доведат до редица интересни случки, породени от действията на една жена.

Тази история е колкото криминална и психологическа, толкова и реална, а героите в нея ще ви поведат в едно пътуване из бурните им души. Какво ще се случи? Отговорът – след месец в Стара Загора.

Николай Урумов и Асен Блатечки от години си партнират на сцената, а приятелството им в театъра и в живота е гарант за успеха на съвместните им проекти. Безспорният актьорски талант на двамата преобразява с усмивка кроежите за убийството на Матилда в реална история, в която неочакваните обрати гарантирано ще развеселят и развълнуват зрителите.

Пиесата е част от новата българска драматургия. Автор и режисьор е Орлин Дяков.

 


image0 (9K)