Кубрат Пулев победи по точки американеца Джонсън

Кубрат Пулев победи по точки американеца Кевин Джонсън, въпреки постоянните атаки на Кобрата по време на целия мач в зала Арена Армеец в София. 35-годишният българин записа 25-а победа в 26 мача на професионалния ринг (13 с нокаут), докато Джонсън допусна осмо поражение в 39 срещи, една от които завършва с равенство.
Нашият боксьор защити интерконтинентална си титла на Световната боксова асоциация (WBA), а залогът на срещата беше много по-голям – статут на официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), която ще бъде решена в мегасблъсъка Антъни Джошуа – Владимир Кличко на 29 април.
Американецът се оказа корав и не позволи на Пулев да го свали на ринга, въпреки, че нашият боксьор на моменти тотално превъзхождаше противника си.
Джонсън преди мача каза, че не е дошъл в София да бъде сапринг партньор и отстоя на думите си.

– Противникът никак не беше лек, супер неудобен има загуби само от силни боксьори. Естествено аз го надиграх, но отново ще кажа, че беше много неудобен. Публиката беше невероятна благодаря на всички хора които бяха в залата и още веднъж им благодаря за тази емоционална подкрепа. В началото беше много свеж и опасен след това гледах да няма изненади. Надиграх го с повече точни удраи които му повлияха в последните рундове. Не можах да намеря точния удар да го сваля. Не показах на всичко което съм способен, смятам че мога още повече и има още какво да покажа на ринга. Не съм в блестяща форма защото се подготвях 2-3 месеца, но за мача за световната титла ще се подготвя много здраво и се надявам не само да бъда адекватен но и да победя, заяви веднага след победата Кубрат Пулев.


image0 (9K)