Кунева обяви оставка на ръководството на ДБГ

На пресконференция лидерът на „Движение България на гражданите“ (ДБГ), Меглена Кунева обяви оставка на цялото ръководство.
Тя заяви, че това е необходимо, за да бъде споделена отговорността от загубата на изборите на Реформаторския блок. Оставка вече подаде лидерът на СДС Божидар Лукарски. Кунева обаче подчерта, че ще остане силно ангажирана с каузата на ДБГ.

„Искам да дам път на хора, които правят своите уверени крачки в политиката от началото на създаването на ДБГ”, каза още тя, цитирана от dir.bg.

Кунева уточни, че днес е решено до провеждането на конгрес и избора на ново ръководство, зам.-председатели на партията да станат доскорошните депутати Димитър Делчев и Антоний Тренчев. Делчев направи анализ на отминалите избори, като отдаде слабия резултат на две причини – неучастието на „Реформаторски блок-Глас народен” в корпоративния вот и разделеното явяване на партиите вдясно. Антоний Тренчев упрекна партиите за непрозрачните преговори, които се водят за създаването на новото коалиционно правителство.


image0 (9K)