Кутев: Президентът Радев е единствената ни надежда в международната политика

„Притеснително е, че напоследък все повече държави се държат както си искат с България. При положение, че сме член на най-мощния съюз в света, напоследък все повече сме безгласни и безпомощни.“ Това каза в сутрешния блок на бТВ депутатът от БСП Антон Кутев.

[ad id=“225664″]

„Познавайки „мощните“ дипломатически възможности на премиера Борисов, мисля че изобщо няма да ни има на срещата Европейски съюз-Турция във Варна. Важните въпроси за нас са въпросите за тракийските бежанци и този за българо-турските отношения. Борисов многократно е доказал, че не рабира от дипломация, да видим какво днес ще направи с Ердоган“, смята социалистът.

[ad id=“263680″]

„В момента президентът Радев е единствената ни надежда в международната политика“, заяви Кутев. „В момента Борисов вдига пушилка около себе си, прав, но само след три месеца ще трябва да отговаря на въпроси. От председателството ще останат само плочките пред НДК. Ако премиерът не може да реши въпроси като членството ни в Шенген, европредседателството, защо е там“, посочи депутатът от БСП.

[ad id=“236993″]

„Днес външната ни дипломация е най-беззъбата, която съм виждал. Ако не можем да поставим въпроса за Шенген по време на европредседателството, кога е възможно това“, каза още Антон Кутев.


image0 (9K)