Онлайн карта показва източници на електромагнитно поле в Стара Загора и в други градове

Често се притесняваме, че излъчването на клетките на мобилните оператори вредят на здравето ни. Нова онлайн карта дава възможност да разберете къде са разположени те във вашия град.

[ad id=“225664″]

Услугата се нарича електронен регистър на източниците на електромагнитни полета. Регистърът се обновява непрекъснато и предлага информация, съставена от множество източници.

На картата може да видите къде се намират най-близките източници на електромагнитно поле като базовите станции на мобилни оператори, както и предаватели на радио и ТВ станции. В регистъра са включени последните направени измервания в района, както и мониторинговите станции.

Създателите му предупреждават, че той е динамичен, поради което може да има някои неточности за местоположението (координатите) на обектите и тяхната визуализация.

[ad id=“263680″]

Електронният регистър на източниците на електромагнитни полета е разработен по проект на Националния център по обществено здраве и анализи, финансиран от Норвежкия финансов механизъм и Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009–2014г.

Източник: Економик.бг


image0 (9K)