Към Кирил Добрев от БСП: Защо не покажете силата на опозицията и да станете вътрешен министър?

Вижте какво попита Илиана Беновска зам.-председателя на БСП Кирил Добрев на извънредна пресконференция на БСП, след като министрите на транспорта Ивайло Московски, на МРРБ Николай Нанков и на МВР Валентин Радев понесоха политическа отговорност за инцидента в Своге, подавайки оставки.

[ad id=“225664″]

Илиана Беновска: Г-н Добрев, на миналата пресконференция критикувахте остро политиката на МВР и казахте, че БСП има визия за развитието на сектора. Да Ви попитам с оглед на Вашите думи, че “керванът 10 години се водил от един човек – Борисов”. Първи въпрос, защо “керванът” не се води от Ваш представител на БСП? Втори въпрос, след като казвате, че не трябва да са партийни министрите и да се заменят едни лица с други, Вие традиционно имате визия за МВР и баща Ви е министър на вътрешните работи, защо не покажете сила на опозицията и да станете министър на вътрешните работи, за да свършите необходимото в сектора? Можете ли, имате ли кураж или само можете да критикувате?

Кирил Добрев: Смятам, че ситуацията днес е единствено и само свързана с управлението на ГЕРБ. Нашата политическа задача е сваляне на това управление. Колкото по-бързо има предсрочни избори и оставка на това правителство, толкова по-добре БСП е изпълнила своята политическа задача. Всички останали бъдещи планове към днешна дата не са актуални.

[ad id=“263680″]

Илиана Беновска: Означава ли това, че Вие мислите, че ще спечелите едни предсрочни избори, г-н Добрев?

Кирил Добрев: Дали ще спечелим следващите избори зависи от българския народ. Смятам, че БСП е единствената опозиционната сила в този парламент. Смятам, че БСП единствена през всички тези години е била най-близо до хората.


image0 (9K)