Кърджалиец станал турски гражданин без да знае

37-годишният Ивайло Коджабашев от Кърджали се оказа турски гражданин от 12 години без да е стъпвал в южната ни съседка.
Абсурдът излязъл наяве, след като Ивайло и съпругата му отишли в отдел „Социално подпомагане“ да подадат документи за детски надбавки, съобщи „Родопи24“.

[ad id=“255238″]

„Вие нямате право на детски, защото сте турски гражданин!” – казват социалните на Ивайло, който остава втрещен.

При проверка в Община Кърджали информационната система също е категорична-мъжът живеел от 12 години в южната ни съседка.

„Посочиха ми, че от 2005 година съм с постоянен адрес в Турция, гражданин съм на тази държава и това, едва ли не, не съм аз. Показвам им личната си карта, която смених преди 3 години, шофьорската ми книжка – преиздадена през април т.г., но не! Бил съм турски гражданин и това е!”, обяснява Ивайло Коджабашев.

37-годишният мъж от години работи в строителството, както в България, така и в Западна Европа. Ивайло обаче няма задграничен паспорт, пътува с лична карта, а в Турция никога не е ходил. Кърджалиецът допълва, че никога не е губил личните си документи и никога не са му били крадени.

[ad id=“237001″]

Сега Коджабашеви се надяват, че се касае за техническа грешка и няма да пропуснат сроковете за детските надбавки заради чиновническо недоглеждане.

„Казаха ми, че трябва да входирам документи за адресната ми регистрация. Аз никога не съм я променял, живея във „Възрожденци”. В личните ми документи пише всичко, но според чиновниците това не важи. Не знам какво е станало, дали грешка в системата или някой ми е откраднал самоличността, нямам си и идея”, коментира Ивайло Коджабашев.
Източник: dir.bg


image0 (9K)