Лаборатория за наркотици в жилище на ул. „Кольо Ганчев“в Стара Загора откриха криминалистите

В жилище на старозагорка и на мъж, обявен за общодържавно издирване, старозагорските криминалисти откриха инсталация за производство на наркотици.

На 9 ноември от служители на сектор „Криминална полиция“ при Второ РУ – Стара Загора е извършена проверка на получена информация за обособена инсталация за производство на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, в жилище, намиращо се в  Стара Загора на ул.”Кольо Ганчев”, собственост и обитавано от 26-годишната старозагорка П. Д. и Г. Г., на 33 г., от Бургас, криминално проявен, осъждан и обявен за общодържавно издирване като подсъдим по наказателно дело.

При извършени в жилището процесуално-следствени действия – претърсване и изземване, са намерени и иззети нарктотични вещества, прекурсори и химически вещества за производство на синтетични наркотици – метамфетамин във вид на кристали, около 50 гр., метамфетамин база – около 100 гр., таблетки с надпис „Cirus“, около 72 гр., марихуана, около 79 гр., червен фосфор на прах, около 900 гр., фосфорна киселина, около 6 литра ацетон и др. Намерени са и са иззети също различни колби, фунии, маркучи с различна дължина, цедки,чашки и 3 стъкленици с остатък от кафяво смолисто вещество, което при тестване с полеви наркотест реагира на метамфетамин.

Във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК. П. Д. е задържана за срок до 24 часа, а на Г. Г. с Постановление на ОП – Стара Загора е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок от 72 часа. Работата по доказване на цялостната престъпната дейност на лицата продължава.


image0 (9K)