Левски победи само с два удара Берое на стадиона под Аязмото

Берое записа втора поредна загуба в плейофите на Първа лига. Седмица след като отстъпиха на Лудогорец като гост, днес „зелено-белите“ загубиха с 1:2 и от Левски. Двубоят се игра пред малко повече от 1000 зрители на стадион „Берое“. И двете попадения за столичния тим бяха дело на Найджъл Робъртс. Той се разписа най-напред в 22-та минута след грешка на Теди Мезаг.
Още във 2-та минута Фал изведе Стоянов в наказателното поле, а защитника на „Берое“ центрира остро и опасно, но никой не успя да засече топката.

Четири минути след това Конте намери Камбуров пред наказателното поле, а нападателят финтира бранител и шутира от границата на пеналта. Мичтович обаче успя да улови.
В 18-та минута Камбуров изпълни пряк свободен удар, но топката мина над вратата.

В 22-та минута гостите излязоха напред в резултата. Спиерингс успя да открадне топката пред наказателното поле и да намери Робърта, който прати топката в мрежата с удар от пеналта – 0:1
В 29-та минута Стоянов центрира в наказателното поле, където Камбуров свали за Конте, а последният веднага шутира, но топката мина на сантиметри от гредата.
В 34-та Мартин Камбуров отбеляза своя 22 гол във вратата на Левски и изравни резултата.
Ибрахима Конте напредна по левия фланг на атаката и центрира към наказателното поле, топката прехвърли куп играчи, но Камбуров дебнеше и с мощен шут от малък ъгъл прокара между краката на вратаря Миятович топката за 1:1.
В 40-та минута Цветков стреля от границата на наказателното поле, но Миятович улови топката.

Две минути преди края на полувремето Камбуров центрира в пеналта, където Тоуба игра с глава, но ударът му мина на сантиметри от гредата.

В добавеното време на първата част Фал засече центрирана от Конте топка, но Миятович спаси.

Пет минути след подновяване на играта Стоянов центрира в пеналта, а там Фал засече с глава, но не намери очертанията.
В 56-та минута Цветков центрира в наказателното поле, а топката бе отбита и попадна в Стоянов, който шутира по диагонала, но ударът му мина на сантиметри от гредата.
Осем минути след това след изпълнение на корнер топката попадна в Стоянов, който шутира, но Миятович отново спаси.

В 65-та минута Минчев отправи страхотен изстрел от дистанция, но Миятович изби в корнер с върха на пръстите си.

В 72-та Робърта отбеляза своя втори гол в мача и донесе успеха на Левски.

В 82-та минута Стоянов предостави за Камбуров, който стреля от границата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри от гредата.
Две минути преди края Октавио направи отличен пробив и топката попадна в Камбуров, но Горанов успя да блокира удара на нападателя.
Двубоят бе последен с екипа на Берое за Ахмед Туба. Централният защитник бе преотстъпен до края на сезона и се завръща в родината си.
В следващия кръг Берое гостува на Локомотив (Пловдив).


image0 (9K)