Левски – ЦСКА е финалът за Купата на България

Левски ще играе на финал в турнира за Купата на България, след като победи с 1:0 Лудогорец пред пълни трибуни на стадион „Георги Аспарухов“, видя ЗАРАТА. Така „сините“ спечелиха с общ резултат 4:2 и ще срещнат действащия носител на трофея ЦСКА-София, който вчера отстрани Славия след дузпи.

Левски поведе още в третата минута. Филип Кръстев изпрати извеждащ пас по крилото за Уелтън, който изпревари Игор Пластун и преодоля Симон Слуга с техничен удар в далечния ъгъл.

Левски създаде още няколко положения, но не стигна до втори гол през първото полувреме. Билал Бари и Георги Миланов не успяха с последните си докосвания да създадат 100-процентови опасности, а Кръстев пропусна веднъж сам срещу вратаря. Той преодоля цели петима играчи на Лудогорец и се озова срещу Слуга, който отрази удара на полузащитника на „сините“.

Лудогорец също имаше положения, като Кирил Десподов пропусна най-чистото от тях. Той бе изведен от Бернард Текпетей сам срещу Пламен Андреев, но младият страж на Левски спря шута на футболист номер 1 на България за изминалата година.

Лудогорец създаде първите две положения през второто полувреме. Андреев отрази удар на Бернард Текпетей под гредата, а шут на Кирил Десподов от статично положение премина на сантиметри от страничната греда.

До края на мача Спас Делев пропусна едно положение за Лудогорец, а Левски удържа преднината си и се класира на финал.

 


image0 (9K)