Летящ старт за Хърватия

Отборът на Хърватия започна по най-добрия начин участието си на Мондиал 2018 – с победа. Въпреки че не разкриха пълния си потенциал, „шахматистите“ надделяха с 2:0 над Нигерия в мач от група D.

[ad id=“225664″]

Бранителят Огенекаро Етебо си реализира нелеп автогол през първата част, а през вторите 45 минути Лука Модрич оформи крайния резултат с точен изстрел от дузпа.

Така тимът на селекционера Златко Далич оглави временното класиране в групата след издънката на Аржентина срещу Исландия по-рано. Лионел Меси и компания не успяха да победят абсолютния дебютант на световни финали и завършиха при резултат 1:1.

[ad id=“263680″]

Всичко в мача бе решено в 71-ата минута, когато падна и вторият гол в полза на „шахматистите“. Той дойде от дузпа. След центриране от корнер, Уилям Еконг буквално се качи на гърба на Марио Манджукич, като по този начин не му позволи да играе с глава. Действията на футболиста на Нигерия не останаха незабелязани от рефера, който посочи бялата точка.

Зад топката застана капитанът на Хърватия Лука Модрич, а за него не бе проблем да насочи топката в десния ъгъл на вратата за 2:0.


image0 (9K)