Летящ старт за Цвети Пиронкова на Откритото първенство на САЩ

Първата ракета на България Цветана Пиронкова за шести път в кариерата си стартира с победа в основната схема на Откритото първенство на САЩ. Тя записа повече от убедителен успех над опитната Виржини Разано от Франция с 6:1, 6:2. Досега Цвети не бе печелила толкова убедително в началния си мач от надпреварата.

Интересното е, че през годините това е втора победа на Пиронкова над Разано в Ню Йорк. През 2011-а тя отново победи тази опонентка.

Двубоят не започна добре за Пиронкова, която допусна пробив още в първия гейм. Тя обаче веднага го върна за 1:1. След това българката реализира серия от три гейма, в които загуби една точка за 4:1 в своя полза. До края на първата част пловдивчанката нямаше проблеми и спечели с 6:2.

След почивката Пиронкова отново постоянно бе във водеща позиция. Тя се откъсна бързо с 3:0, а малко по-късно при 5:0 не успя да затвори мача и бе пробита. Все пак тя го стори за 6:2.

Следващата съперничка на Пиронкова ще бъде Джоана Конта или Бетани Матек-Сандс. Фаворитка в него е №14 в света Конта. Представителката на Великобритания и Пиронкова нямат официален мач до момента.

До момента най-силното представяне на Пиронкова на US Open датира от 2012-а година. Тогава тя достигна до осминафиналите, когато отстъпи на бившата №1 Ана Иванович в два сета.

За мястото си във втори кръг Пиронкова си гарантира 70 точки за ранглистата. Тя повече няма да защитава актив, тъй като миналата година загуби първия си мач в състезанието.

Източник – tennis.bg


image0 (9K)