Лидерът на СДС: Чака ни гореща политическа зима. Коалицията няма да изкара този мандат

Един от основните моменти в работата на СДС през следващата година е участието в различните видове избори. Това заяви на пресконференция в Пазарджик председателят на СДС Румен Христов, цитиран от Канал 3.

Той съобщи, че Националният съвет на партията е дал свобода на структурите за коалиции, като от тях са изключени само БСП и ДПС, с които СДС няма допирни точки.

„По отношение на участието в евроизборите не са провеждани преговори с други партии, но са обсъждани три възможности за явяване. Първата е за самостоятелно представяне на СДС, втората за консервативно-патриотична коалиция, а третата за така наречената идейна коалиция“, коментира Христов.

Синият лидер разкри и възможността за предсрочни парламентарни избори, като отбеляза, че сме свидетели на скандал след скандал и протест след протест.

„Гражданите ще решат дали да има такива избори, но най-вероятно управляващите ще бъдат принудени да ги направят. Те няма да завършат този мандат“, подчерта Румен Христов. Според него се очаква гореща политическа зима и е добре за обществото предсрочните парламентарни избори да са по-рано.


image0 (9K)