Линейки заради пострадали депутати от ГЕРБ – Ненков и Биков

Голям брой протестиращи се събраха пред сградата на парламента, за да подкрепят отстранения днес председател на Народното събрание Никола Минчев. Чуха се възгласи „Мафията вън“, насочени към онези партии, които гласуваха за отстраняване на Минчев.

При събралите се хора излезе целият кабинет и парламентарната група на „Продължаваме промяната“. Със сълзи в очите Никола Минчев се срещна с протестиращите и им благодари за подкрепата.

Пред Народното събрание целият кабинет начело с премиера Кирил Петков скандира „Победа“. Напрежението ескалира, когато от парламента излезе председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов. Той беше освиркан и замерян от протестиращите с бутилки.

Още по темата

16 юни 2022 21:15

188

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков е пострадал. Наложило се е бившият вътрешен министър Христо Терзийски да се обажда на телефон 112. По-късно стана ясно, че и Тома Биков е пострадал. В сградата на парламента пристигнаха и две линейки.

Протестиращите обградиха Народното събрание и се насочиха към задния вход, за да посрещнат депутатите, но бяха спрени от кордон от полицаи. И все пак при хората излязоха депутати от „Демократична България“.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева Bulgaria ON AIR

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)