Лорер: Създава се усещане за криза, каквато няма

Създава се усещане за криза, каквато няма. Диверсификацията беше постигната за шест месеца, за този период направихме това, което ГЕРБ не успя за 12 години, каза пред bTV Даниел Лорер, бивш министър на иновациите и растежа.

Според него служебното правителство е на тест пред обществото иска ли диверсификация. До последния ден работихме за осигуряване на газ. Можеше и да не търсим седемте танкера, защото знаехме, че идва друго правителство след нас, посочи Лорер.

Служебното правителство да внимава изключително много, защото гражданите наблюдаваме тяхната дейност, хората си задават въпроси каква е тя, заяви бившият министър на иновациите и растежа.

За да се случат всички тези смени в ръководствата на някои институции, означава, че е имало предварителна подготовка.

Според него смяната на областните управители е рутинна процедура, но мотивите за смените на директорите на НАП и Агенция „Митници“ трябва да бъдат добре обосновани.

Идните седмици ще покажат с каква цел това се прави, каза още Лорер по повод действията на кабинета „Донев“.

Ако политиката на конфронтация продължи, тя ще бъде много стимулираща за българските граждани. Вероятно ще има доста теми, по които българските граждани няма да са съгласни със служебното правителство, каза още Лорер, визирайки спонтанния протест от петък вечер пред президентството.

По думите му все още няма категорично решение за обща коалиция с „Демократична България“. Вероятно в рамките на близките седмица ще стане ясно, уточни той.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)