Алена отговаря: Лош избор е кумове с деца без брак

Ако на подписването няма поканени гости, трябва ли да съм с булчинска рокля и какво трябва да бъде облеклото?

Момичето и момчето, които сме избрали за кумове, нямат нищо общо един с друг. Девойката е моя много близка приятелка, а момчето е приятел на партньора ми.

Проблемът е, ако е проблем, че момичето има дете от друг мъж, с когото живеят на семейни начала. Момчето също има две деца от друга жена, с която живее без брак. А аз съм кръстница на двете прекрасни дечица на момчето. Възможна ли е комбинацията от тях двамата?

Алена отговаря:

След като не искаш да си с булчинска рокля, което не е и задължително, дори да има гости, при сключването на граждански брак можеш да облечеш рокля до коляното или костюм – сако, панталон, красива блуза или сако, пола. Цветът на тоалета ти да бъде бял, бежов, пепел от роза, но в никакъв случай тъмен или червен.

Вторият ти въпрос ме изненада след толкова писане и в списанието, и в книгата ми „Сватбата“. Естествено, че има проблем с избраните кумове, при това сериозен.

Кумовете може да са или семейство със сключен граждански и църковен брак, или мъж и жена – дори и да са си непознати един на друг, но да са ваши познати, приятели с категоричното изискване да не са сгодени или обвързани, защото тяхната евентуална бъдеща раздяла с половинките им води до проблеми във вашия брак.

Ако след кумството срещнат подходящите си половинки и пожелаят да им кумувате, имате право да го сторите.

Ако са се харесали и влюбили един в друг и решат да се съберат те двамата след вашата сватба, също имате право да им кумувате.

Не бива да избирате кумове, които имат съжителства на семейни начала и създадени деца без брак дори и да са ви близки приятели и отношенията ви да са отлични. Това, че ти си кръстница на децата на единия, е без значение. Изискването е категорично, за да не бъдат нарушени законите на кармата, които водят до негативни последици в бъдеще за вашия брак, но правото на избор е твое и на партньора ти. Разбирам неудобството и конфузната ситуация, ако решите да се откажете от кумството на тези ваши познати, но друга препоръка не мога да дам. Аз давам съветите, но всеки сам твори бъдещето си, щастието или нещастието, които са право и дело на личен избор.

Автор: Светлана Тилкова – Алена


image0 (9K)