Лудогорец напусна турнира на УЕФА Лига на Конференциите

Лудогорец напусна турнира на УЕФА Лига на Конференциите, след като беше елиминиран след изпълнение на дузпи от белгийския Андерлехт, видя ЗАРАТА. Редовното време в белгийската столица завърши при резултат 2:1 за домакините, които по този начин изравниха общия резултат на 2:2, тъй като разградските „орли бяха спечелили с 1:0 у дома.

Това наложи да се играят продължения, но в тях нищо не се случи. Последваха дузпи, в които 20-годишният вратар на Андерлехт Барт Фербрюген буквално отказа българите, като им спаси три дузпи. Авила-Пипа, Доминик Янков и Педро Нареси не успяха да го преодолеят. Домакините от Белгия вкараха и трите си удара чрез Лиор Рафаелов, Ян Фертонген и неуморимия днес Яри Ферсхерен.

Иначе в редовното време Андерлехт стигна до ранен аванс благодарение на автогола на новото попълнение в състава на Лудогорец Франко Русо. През втората част двата отбора си размениха по един бърз гол в рамките на 3 минути. Яри Ферсхерен направи 2:0, а в 71-ата минута Игор Тиаго върна един гол за българския тим.


image0 (9K)