Лудогорец спечели Суперкупата на България за четвърти път

Лудогорец спечели своята четвърта суперкупа на България след победа с 2:0 над Локомотив (Пловдив). Разградчани триумфираха и миналата година, когато в Стара Загора победиха Славия с 1:0.

Днес срещата беше изпълнена с много емоции и добри атаки в дрете посоки, но решителното попадение падна още в 3-ата минута и беше реализирано от новото попълнение на шампионите Мавис Чибота. В добавеното време Чибота подаде на Джоди Лукоки за крайното 2:0.

Разградчани откриха резултата още в 3-ата минута, като преди това направиха още една добра атака, стигнала до ъглов удар. След изпълнението на корнера, топката беше извадена извън наказателното поле. Там я посрещна Мавис Чибота и я вкара зад вратаря Луков.

Само след още 5 минути и пред Клаудиу Кешерю се откри възможност, но вратарят на смърфовете спаси удара с глава. Пред румънския нападател се получи друга добра ситуация, но ударът му беше по-скоро аткрактивен, а не ефективен след центрирането на Чибота. Нова добра възможност имаше този път за Марселиньо, за да направи 2:0 в 35-ата минута. Той беше неточен от 6-7 метра след центриране на Джоди Лукоки. Луков спаси още един сигурен гол пет минути преди края на първото полувреме, този път при удар на напористия Чибота.

Второто полувреме започна с остри атаки на Локомотив (Пловдив) и само след 3 минути игра топката беше в мрежата на шампионите след комбинация на Бирсент Карагарен и Георги Илиев, но попадението беше отменено заради засада на Аралица.

В 56-ата минута Анте Аралица затрудни максимално Пламен Илиев, но българският страж показа класа и спаси. Пловдивчани бяха ощетени в 60-ата минута, когато страничният съдия маркира игра с ръка на Бирсент Карагарен, каквато нямаше. Дълъг пас намери до тъчлинията Карагерен, който овладя и се откъсваше отдясно сам срещу вратаря, но набегът му бе спрян от съдиите, които видяха игра с ръка. На повторенията се видя добре, че крилото игра с рамо и атаката трябваше да бъде оставена да продължи.

Отговорът на разградчани отвърнаха с греда на Марселиньо, който получи топката в малкия пеналт след 50-метров пробив на Мавис Чибота. Въпреки напредването на времето атаките не спираха и в дете посоки, като Цветанов и Карагарен имаха чудесни възможности да вкарат за 1:1, но Илиев избиваше майсторски.

В 83-ата минута Чибота можеше
да изравни, но вратарят Луков беше застанал на мястото си. По-рано неточен беше и резервата Дан Битон.

В 92-ата минута Чибота отново беше най-съобразителен и взе една топка от центъра, напредна и я подаде успоредно в наказателното поле на Лукоки, който от 7-8 метра прати топката в горния ъгъл на вратаря Луков.


image0 (9K)