Лудогорец спечели точка при гостуването си на ХИК Хелзинки

Лудогорец спечели точка при гостуването си на ХИК Хелзинки, завършило при резултат 1:1, видя ЗАРАТА. Разградчани поведоха в резултата в 10-ата минута, но в началото на втората част домакините успяха да изравнят с първия си гол в груповата фаза на Лига Европа през този сезон.

Двата тима стартираха на високи обороти двубоя. Още в 3-ата минута домакините създадоха опасна ситуация, след като Лингман шутира, но Абубакари не успя да отправи удар към вратата, а топката се удари в него и мина над вратата.

В 8-ата минута Текпетей центрира по земя в наказателното поле, но Хазард без проблем улови.

Разградчани нанесоха първия „удар“ в двубоя. В 10-ата минута Текпетей пусна към Каули, който изведе Тисера, а аржентинецът прати топката покрай Хазард за 0:1.

Още в първите секунди на второто полувреме Браун излезе очи в очи със Серджио Падт, но стражът на Лудогорец се справи.

В 55-ата минута домакините вкараха своя първи гол в тазгодишното издание на Лига Европа. Перперим Хетемай засече остро центриране на Хостика и изравни резултата на „Болт Арена“.

В следващите минути Лудогорец се настани в половината на домакините от Хелзинки. Секунди след влизането си в игра Нонато предизвика спасяване с крак от Конър Хазард.

В 84-ата минута Радулович остана сам срещу Падт, но вратарят на Лудогорец успя брилянтно да се справи и да предотврати гол във вратата си.


image0 (9K)