Лукарски не се притеснява от миналото на Цачева, в СДС и ДСБ също имало кадри на БКП

Министърът на икономиката Божидар Лукарски призна, че в миналото на ръководения от него Съюз на демократичните избори (СДС ) е имало кадри на Българската комунистическа партия (БКП). Пред Би Ти Ви той добави, че твърдението му е валидно и за партията на Радан Кънев – ДСБ.

Повод за коментара му стана политическото минало на подкрепената за балотажа от Реформаторския блок Цецка Цачева, която е била член на БКП. Това обаче не притеснява Лукарски.

„В СДС и ДСБ е имало хора, които се преподавали политикономия. Имало е и членове на БКП. Това е нещо нормално за политическата сцена в България“, добави министърът на икономиката.

Той обаче уточни, че СДС винаги е била партията, която по-скоро сваля комунистите от власт, а не ги връща начело на страната. Лукарски каза още, че ГЕРБ е дясна партия, което означава, че и Цачева е такъв кандидат и темата трябва да бъде приключена.

Лидерът на СДС похвали БСП за добрата кампания, която са провели. Според него решението да не пускат по дебати кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова е изключително точно.

„Тя, за разлика от Румен Радев, е изцяло партийна кандидатура. Така хората не успяха да разберат какво наистина искат да правят БСП, ако спечелят изборите“, заяви Лукарски.

Той добави, че тази седмица в Реформаторския блок започват преговори за подновяване на споразумението между партиите, което изтича след президентските избори.

dnevnik.bg


image0 (9K)