Лукойл Академик спря серията на Берое

Лукойл Академик прекъсна успешна серия на Берое като домакин. Шампионите се наложиха с 87:80 над „зелено-белите” пред над 600 зрители в зала ДЗУ.

Това е първа загуба за старозагорци в собствената им зала от началото на сезона и общо 4 в първенството. Във втори пореден мач тимът не успя да стигне до успеха, след като отстъпи и преди седмица като гост на Рилски спортист.

Двубоят в зала ДЗУ обаче бе решен едва в последната минута. Двата тима демонстрираха още в началото, че не случайно са на първо и второ място в класирането от първите секунди на мача. На няколко пъти в първата част те си поделяха лидерството в резултата. След нарушение на Аарън Джоунс и точно изпълнение на Дани Гибсън от линията за фаул секунди преди финалната сирена обаче Лукойл Академик се оттегли с две точки аванс – 17:19.

Втората част обаче нервите в лагера на Берое взеха връх и след серия от грешки старозагорци позволиха на шампионите да излязат напред в резултата. Играчите на Лукойл успяха да вкарат две тройки повече от „зелено-белите” и на почивката авансът им бе осем точки – 34:42.

В третата част шампионите успяха да стигнат за първи път в мача до двуцифрен аванс в своя полза. Силни изяви на Тихомир Желев обаче задържаха Берое в играта и след успех за домакините в тази част авансът на Лукойл бе само 6 точки – 57:63.

Така развръзката на двубоя дойде в последните 10 минути. Водени от Желев домакините успяха да стопят разликата и дори поведоха в средата на частта. Последва ново изравняване, този път от Лукойл Академик. Така се стигна до последната минута, в която шампионите успяха да излязат напред и да си осигурят успеха.


image0 (9K)