Лунната Нова година започна

С пищни празненства и зрелищни шоута китайците отбелязаха настъпването на Лунната Нова година. Цветни светлини озариха небостъргачите по брега на Минджианг в източната провинция Фуджиан.

В провинция Шандун беше украсен с традиционните фенери в различни форми, включително дракони и прасета в чест на настъпващата Година на земното прасе.

Милиони се събраха и пред екраните, за да наблюдават пищната новогодишна програма, която започна в 20 часа местно време и пренесе зрителите в Новата година.

Какво ще ни донесе Годината на земното прасе – според китайския календар, обясни пред БНТ астрологът Кирил Горанов.

Тази година е на земното (жълто) прасе. Земята при китайците е свързана с материята и с парите, с финансовата стабилност. Прасето е свързано с работата с чужди финанси, с насладата от материалните ресурси и блага, с работа с големи суми пари. Китайския знак на глигана (прасето) в нашата астрология съответства на нашия знак скорпион. Годината ще бъде доста положителна за хора, които се занимават с крупни финансови инвестиции. Ще има стабилизиране на фондовите борси. Годината е страхотна за инвестиции„, твърди Кирил Горанов.


image0 (9K)