Любимото прозвище на президентшата Радева било „Генерал Деси“

Съпругата на президента Десислава Радева даде първото си интервю пред „Дарик Радио“ под звуците на избрани от нея песни на Whitesnake, Pink Floyd и Deep Purple.

Трите й големи любови се оказаха, както сподели тя, Дейвид Ковърдейл, Хавиер Бардем и Никълъс Кейдж. А, освен рок и класическа музика Радева сподели, че харесва и Азис в определени ситуации, пише dir.bg

Десислава Радева уточни, че тя е съпругата на президента, а не първа дама, тъй като в българската Конституция няма такава роля и не разполага с бюджет, както първата дама на САЩ, Мелания Тръмп. „Екстрите“, с които се ползва тази позиция у нас са кабинет в президентството и охрана от НСО. „Аз съм свободолюбив човек и това ми е непривично“, допълни Радева.
За изборът на Румен Радев за президент и стреса тя сподели: „Животът ни много се промени, защото загубихме анонимността си. Много държах на това. Сега го няма това.“ Президентшата усещала уединение само във вила „Калина“, но там пък за градски човек било твърде самотно. С Радев са отишли там с котарака си Чарли и уредбата си, а по-късно са взели и лабрадор.

Според нея, през последните години „България отвикна да има съпруга до президента. Една съпруга на президента просто довършва мъжа, иначе стои малко странно.“

[ad id=“226585″]

От не толкова отдавнашната сватба с Румен Радев, Десислава си спомня радостта и искрящите погледи. Първата си годишнина семейството е отбелязало на романтична вечеря, доколкото това е възможно в присъствието на охраната от НСО, пошегува се Радева.

За лавината от хейтърски коментари, която я залива по повод облеклото, Радева каза, че няма как всички да бъдат удовлетворени и обясни, че след избирането на президента, се е запознала с доста книги по протокол.

„Генерал Деси“ сподели, че това е любимото й прозвище, и че след като Румен Радев е с две звезди, следва тя да е минимум с три.

За слуховете, че е била секретарка на Слави Трифонов, тя обясни, че е била на такава позиция за „Хъшове“ и „Каналето“, а не за самия Трифонов, с когото се познавали още от 1990 г. Радева даде висока оценка на качествата на Любен Дилов-син, от кого била научила много.

Десислава Радева още допълни, че е била секретарка и на Румен Христов по времето, когато е бил министър на земеделието.

Съпругата на президента вече е създала собствена фондация, която се казва „Жива вода“ .Фондацията й има за цел да запази традициите и фолклора.


image0 (9K)