Любопитно от предизборната кампания в Германия

Ангела Меркел разкри пред сп. „Бунте“ някои по-интимни подробности за себе си, противно на досегашната си дискретност, пише dir.bg. Тя искала да стане астронавт, хобито й било да отглежда картофи, любимото й ястие било спагети болонезе, а любимите й животни – таралеж, слон и заек.

Харизматичният лидер на Свободната демократическа партия (СвДП), 38-годишният Кристиан Линднер пък сподели, че на 14 години е тежал 100 килограма, но със строга диета и джогинг е отслабнал 30 кила и сега тежи 80 килограма при 1,86 сантиметра височина.

Една от ключовите фигури на германската радикална левица, Грегор Гизи изрази съжаление, че нудизмът вече не се практикува толкова често в страната му, но запитан дали би се пекъл на слънцето чисто гол, той каза, че всичко все пак си има граници.

[ad id=“225664″]

Странната политическа формация, нарекла се „Партия за труд, правова държава, защита на животните, насърчаване на елитите и народна инициатива“, призова за съд за руснаците, които са виновни за всичко, както и за съд за онези, които не плащат на наемите си. Партията се обяви и за даване под съд железопътните компании заради закъсненията на влаковете.

Основателят на партията, Мартин Сонеборн от 2014 г. е депутат в Европейския парламент, където бе избран след кампания, съдържаща призиви като „Меркел е тъпа“, „Меркел е дебела“ и „Не на Европа, Да на Европа“.


image0 (9K)