Любо Минчев: Беше важно да продължим в Балканската лига

 

Берое спечели домакинството си над ТФТ с 91:90. Старозагорци бяха по-добрия отбор през 3/4 от срещата, но в заключителните 10 минути допуснаха опонентът им да навакса изоставане от повече от 15 точки. За щастие на Любо Минчев и тима най-накрая късметът се усмихна на „зелените“ и те взеха важния успех. С победата беройци се класираха към заключителния етап на надпреварата.

След срещата старши треньорът Любо Минчев заяви, че приема развоя на двубоя със смесени чувства. „Играхме добре до третата част и след това бяхме много бавни. Играхме на ходом и им дадохме да ни вкарат много точки. Това показва ясно, че ние не сме във форма. През второто полувреме получихме 54 точки. Недоволен съм от отношението, което показахме в заключителните минути. Имаше и някои грешни решения, но трябва да отбележим, че и умората повлия. Ще кажа отново обаче, че през първите три части играхме като отбор. Това е нещо, което ни липсваше в предишната среща. Продължаваме в турнира и от това съм доволен, защото бе важно“, посочи Минчев.

Дабъл-дабъл за беройци в срещата записа центърът Седариан Рейнс. Американецът завърши с 11 борби и 23 точки, което му донесе коефициент от 34. Със същия брой отбелязани точки в мача бе и гардът Джими Гавин. Брейди Роуз добави 16 точки.

В последния двубой от група „F“ на Балканската лига Берое приема Апоел Гилбоа Галил. Мачът е на 7 април


image0 (9K)