Любо Минчев: Първенството няма да завърши, ако продължаваме така

След победата на Берое над шампиона Левски Лукойл с 85:84 в дербито на 14-ия кръг на Националната баскетболна лига треньорът на старозагорския отбор Любомир Минчев даде мнението си пред камерата на БНТ:
„От една година насам, когато казах, че този отбор няма общо с истинския Левски, се започна кампания, на следващия ден се писа доклад срещу мен с някакви измислени реплики. В момента съм доста афектиран и не мога да кажа всичко. Благодаря на публиката за подкрепата, благодаря на играчите, защото въпреки грешките все пак победихме и това е най-важното. Първенството няма да завърши, ако продължаваме така. През седмицата искаха да дам две интервюта, имаше въпроси за съдийството. Смятам, че не беше морално да давам изказвания преди мача. Но всички ние не сме слепи, не сме глупаци. Ако това продължава, сезонът няма да завърши. Останалите отбори не сме слепи и глупаци. Ние също се състезаваме и искаме да има феърплей. Не мога да се съглася с критериите на съдийството спрямо един отбор и всички останали“.

 

Нещата излязоха от контрол 8 секунди преди сирената на редовното време, при резултат 85:84 в полза на Берое. Съдиите отсъдиха нарушение в нападение срещу гарда на домакините Николай Стоянов, който блъсна американеца от състава на „сините“ Ръсел Робинсън.

Публиката на Берое, изпълнила до краен предел залата, реагира бурно и към баскетболистите на Левски полетяха бутилки с минерална вода и чаши с кафе.
Феновете на домакините скандираха обидни реплики по адрес на Левски Лукойл, а в техния сектор се наложи да нахлуят полицаи, които да укротят страстите. Дикторът в залата пък на няколко пъти призова привържениците да спрат да хвърлят предмети по паркета, за да може играта да продължи.


image0 (9K)