Майките на президента и жена му не се понасяли

Напрежение тлее години наред между майките на президента Румен Радев и жена му Десислава. Пенсионерките отдавна са в крак с времето, имат профили в социалната мрежа Фейсбук, където oбаче не са приятели, нищо че децата им са женени повече от пет години, писа „Ретро“.

За сметка на това Станка Радева- майката на държавния глава, все още се уважава с бившата сватя Добринка, майката на първата съпруга на Радев Гинка Кесякова. Двете редовно си контактуват в интернет, а разводът на президента с банкерката по никакъв начин не повлиява на дружбата им. В също време майката на Радев е в ледени отношения с актуалната си сватя Желяза. Хладния тон между тях бил една от причините майката на държавния глава, която загуби съпруга си преди години да не се съгласява да се премести при него в София, а продължава да живее сам сама.

Известна е, че тъщата на президента Желяза, често гостува на дъщеря си във вила „Калина“. Тя дейно участва дори в социални живот на дъщеря си, като й дава съвети както за поведението й на първа дама, така и по отношение на визията й.

За Желяза или Жаси както я наричат, се знае, че от години живее в София, за да бъде неотлъчно до дъщеря си. На 5 февруари тя навършва 77 години. Преди двете дами да дойдат столицата, са обитавали селска къща в бургаското село Банево. Майката на президентшата в момента е пенсионерка но продължава да има бизнес на свое име, макар и нефункциониращ. Доскоро тя е била съдържателка на две фирми, но едната занимаваща се с търговия на текстил прекратяват дейността си. Другата отново е свързана с продажби и все още е активна, но от известно време няма приходи. В младостта си Желяза е работила какво ли не, за да отглежда дъщеря си Десислава, тъй като с баща й се развеждат още докато е била ученичка.

Майката на президента – Станка Радева пък 35-години е била главен счетоводител на Горското стопанство в Хасково. Тя е на ю 81 години и изумява хората в Славяново с бойния си дух.

 


image0 (9K)