Майсторски клас на оперната прима Веселина Кацарова в Стара Загора

Именитата оперна певица Веселина Кацарова и артистичен директор на Държавна опера – Стара Загора ще води за първи път майсторски клас по оперно пеене в родния си град Стара Загора.

[ad id=“225664″]

Курсът ще се проведе от 27 август до 7 септември в залата на Регионалната библиотека „Захарий Княжески“. Майсторският клас ще завърши на 7 септември с гала концерт на участниците с оркестъра на Държавна опера – Стара Загора под диригентството на Владимир Бошнаков.

В рамките на 10 дни мецосопраното ще работи с младите специализанти върху вокална техника, стил и интерпретация на ролята. Кандидатите сами определят своя репертоар, с който да участват в курса. Музикалният съпровод е поверен на именитата пианистка и корепетитор Боряна Ламбрева.

Заявления за участие са подали млади оперни певци от България, Франция, Турция, Румъния, Китай.

Прослушванията на предварително одобрените кандидати ще се състои на 27 август от 15:00 часа в Старозагорската опера. Всички активни участници ще получат диплом за завършен майсторски клас. Държавна опера – Стара Загора осигурява ангажимент на отличил се участник, определен от маестра Кацарова, в спектакъл от репертоара на  театъра.


image0 (9K)