Македонската полиция на крак, издирват бивш шеф на службите за сигурност

Бившият директор на македонското Управление за сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков, който е главен заподозрян по делото „Таргет-Твърдина“, е избягал и се укрива. Това съобщи премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев, цитиран от „Макфакс“.

Заев изрази разочарование, че Миялков още не е открит и не е поставен под домашен арест – мярка, която му определи съдът.

Днес полицията в Скопие започна голяма акция по издирването на бившия шеф на службите за сигурност. Атакуван е хотел, разположен на един от площадите в македонската столица. Полицаите са имали информация, че Миялков е в една от хотелските стаи. Той обаче не е бил открит.

Заев посочи, че ще търси отговорност от институциите, ако Миялков не бъде открит, но каза, че очаква и разследване за неговото изчезване и изясняване на случая.

Телевизия „Канал 5“ съобщи, че е издадена заповед за национално издирване на бившия шеф на македонското контраразузнаване. Полицията е поискала от съда да издаде и международна заповед за задържане на Миялков.

Миялков е обвинен в злоупотреба с власт и за масовото подслушване. Очакваше се присъдата му да бъде обявена на 26 февруари.

 


image0 (9K)