Марешки: Сделката „ЧЕЗ“ трябва да бъде развалена

Ако съмненията се окажат верни само с една оставка няма да стане, защото тук говорим за сделка за стотици милиони левове и за предприятие, което е от националната сигурност, каза той

[ad id=“225664″]

„Ако съмненията се окажат верни само с една оставка няма да стане, защото тук говорим за сделка за стотици милиони левове и за предприятие, което е от националната сигурност, от значение за националната сигурност на България, така че по-добре Теменужка Петкова да си е на мястото, но сделката да се развали, отколкото Теменужка Петкова да си подаде оставката, но сделката да остане“. Това коментира пред БНТ лидерът на партия „Воля“ и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки.

[ad id=“236993″]

Той е на мнение, че трябва да се разследва сделката по закупуването на ЧЕЗ и мисли, че има задкулисие в нея. „Въпросът е дали тези 700 млн. лв. са чисти капитали и дали тази сделка не е станала под натиск точно тази фирма да спечели“, каза Марешки.

„Ние всички не сме приватизирали, ние не сме участвали в грабежа на България и няма как да се наредим, аз не искам да се наредя до държавата на Корнелия Нинова и на всички останали, които са участвали в управлението на прехода. Ние сме различните, ние сме тези, които се борим срещу всички тези най-отвратителни неща, които са се случвали“, категоричен бе лидерът на „Воля“.

[ad id=“236999″]

Относно отстраняването на Валери Жаблянов от зам.-председателския пост на Народното събрание, Веселин Марешки каза, че това е щяло стане и без тях, тъй като гласовете на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ са били достатъчни, а „Воля“ просто е изразила своето мнение.


image0 (9K)