Марина Димитрова: „Упоритостта и желанието за работа са началото на успеха.“

Счетоводна къща „Земела“ е една от водещите в бранша в Стара Загора. Помолихме управителя – г-жа Марина Димитрова, да ни разкаже малко по-подробно за дейността на фирмата и да сподели с нашите читатели тайната на успеха.

zemela211116_1_resized

Разкажете ни малко повече за Вас и Вашата фирма, с какво се занимавате?

Най-общо казано, ние обслужваме счетоводно много компании – и малки, и големи. Имаме фирми в различни сектори – от услуги, през търговия до производство, също и много земеделски стопани, наемодатели, свободни професии и т.н.

Защо смятате, че сте различни от останалите счетоводни къщи в Стара Загора?

Ние приемаме бизнеса на нашите клиенти като наш. Чувстваме се част от екипа им, изпитваме отговорност за техния успех. Помагаме им винаги с каквото можем, като не се ограничаваме само до счетоводния абонамент. Свързваме ги с по-изгодни за тях доставчици, спомагаме намирането на нови пазарни полета – от борси до единични клиенти. Предпазваме ги от неизгодни за тях сделки и договори. Имаме си пълно доверие и те знаят, че могат да разчитат на нас за съвет и помощ по всяко време. Смятам, че точно тази наша отдаденост ни дава стабилен пазарен дял в сектора на счетоводните услуги в града.

Какво точно имате предвид? Дайте практически пример от Вашия опит?

Ние сме защитен администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни и не мога да бъда по-конкретна, но мога да ви дам следния пример:
Един ден в офиса ни влезе човек, с фирма на ръба на фалита, търсеше по-евтина счетоводна услуга от настоящата си. Запознахме се подробно с дейността му, направихме SWOT анализ (анализ на силни и слаби страни) на неговата дейност и му предложихме помощ. Посъветвахме го да участва за наемане на персонал по програмата „Младежка заетост” от Агенция по Заетостта, като му подготвихме всички документи за участие, осъществихме подбора на персонала и му помогнахме да се сдобие безплатно с 5 души персонал за 6 месеца. Свързахме го с други наши клиенти, които да изкупуват продукцията му на далеч по-добри цени и всичко това започна да дава резултати още първите няколко месеца. Съответно този човек остана наш верен клиент.

zemela211116_resized

Всеки ли може да стане Ваш клиент?

По принцип да, в момента обаче събираме заявки вече за 2017-та, тъй като настоящата година е към края си и е редно колегите да си я приключат, но при „спешни” ситуации, не е проблем и да откликнем.

Една от услугите, които предлагате, е „специализирано счетоводство за земеделски производители”. Какво по-точно означава това?

Ние сме дълбоко запознати с Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, както и със схемите за Директни плащания. Подготвяме изцяло документите на нашите земеделски стопани за кандидатстване по различните мерки и програми. Имаме клиенти, които освен на счетоводен, са и на земеделски абонамент. Изготвяме и заверяваме ежегодно Анкетни карти и Анкетни формуляри, очертаваме за Директни плащания в системата на ИСАК, за биопроизводителите изцяло поемаме работата със сертифициращата компания. Много от земеделските стопани, които „почукаха на нашата врата”, не бяха ползвали субсидиране за дейността си, тъй като им се е струвало сложно и безсмислено.

С кое от вашата дейност най-много се гордеете?

Най-ценното в работата ни са нашите клиенти. Гордея се с това, че всички сме като едно голямо семейство, което означава, че сме заедно и в добро, и в лошо.

„Семейството на успешния бизнес в Стара Загора”, правилно ли ще бъде да го наречем така?

Има много успешни компании в Стара Загора, защото градът ни предлага отличен бизнес климат за знаещите, можещите и работливите.

Като финансист и опитен управител на Счетоводна къща, какъв съвет бихте дала на читателите на „Зарата”?

Упоритостта и желанието за работа са началото на успеха. Вярвайте в себе си! Не е лесно, пътят е „осеян с тръни”, но усилията винаги се отплащат, ако са канализирани в правилната посока. Изисквайте повече от хората, с които работите. Предстои ни страхотна нова 2017-та година, пълна с изненади. Работете усилено и се наслаждавайте на прогреса си!

Счетоводна къща „Земела“
гр. Стара Загора, ул. „Пазарска“, ет. 2
Тел. за контакти: 042 960 333, мобилен: 088 417 7795
e-mail: [email protected]
Фейсбук: Счетоводна къща „Земела“


image0 (9K)