Марин и Стефан Димитрови посещавали три пъти и МФ

Марин и Стефан Димитрови посещавали три пъти и МФ
Марин и Стефан Димитрови посещавали три пъти и МФ

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Обвиняемите за контрабанда Марин и Стефан Димитрови са посещавали министерството на финансите три пъти в края на 2023 г. Това са отговорили от ведомството до комисията в парламента, която се занимава с корупционния скандал.

Информацията е от охранителите. Съпровождал ги Лъчезар Ставрев, който е експерт в министерството и затова не са записвани в книга. Отговорът за депутатите от митниците и Министерството на финансите изчете председателят на комисията Тошко Йорданов. „Асен Василев излъга. Той каза, че не познава Димитрови“, обяви Йорданов. На миналото заседание от МВР отговориха писмено, че Марин и Стефан Димитрови са ходили в МВР 10 пъти за 10 месеца.

„Засичал съм Марин и Стефан Димитрови пред кабинета на Бойко Рашков. Идваха с ауди и влизаха откъм градинката на църквата до сградата на министерството.  Знам за тях, че често бяха в ГДНП при Венцислав Кирчев и в КАТ при Тенчо Тенев. Колегите коментираха, че „тези със затъмнените стъкла“ пак са там. Стефан Димитров е бил и на един семинар на КАТ в комплекс до Хасково през пролетта на 2022 г. Присъствал е на банкета. Нещо като Нотариуса на „Боровец“, разказа бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров, който е един от изслушваните на заседанието. След него ще говори Бойко Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)