Марияна Николова поиска от медиите 1-2 седмици толеранс – за да се ориентира

Новият вицепремиер в кабинета „Борисов“ Марияна Николова даде брифинг в кулоарите на парламента след като депутатите гласуваха тя да заеме овакантения пост от Валери Симеонов.

Николова помоли журналистите да й дадат толеранс от една – две седмици и напомни, че току що поема поста на вицепремиер, поради което й е нужно да се ориентира, предаде Novini.bg. Тя каза също така, че никога не е била телевизионен водещ, нито пък е членувала в някоя партия.

Николова обясни как е станала началник на кабинета на Валери Симеонов. Заедно с нея е имало още десетина кандидати за поста. А сега, по думите й, за поста на вицепремиер, е предложена от г-н Валери Симеонов.

“Не мога да коментирам „Атака“, излъчена съм от „Обединени патриоти“ и съм избрана от Народното събрание”, обясни тя.

Марияна Николова посочи, че приоритет ще е икономиката и демографската политика. „Интерес за мен представляват децата – те са нашето злато. Искам да кажа, че ако ресорът на отговорност е свързан със Държавната агенция за закрила на детето, аз ще искам да ми бъдат представени конкретни мерки“, изтъкна Марияна Николова.

На въпрос дали избирането й за вицепремиер ще укрепи правителството, Николова отговори: „По отношение на кабинета не мога да кажа до момента дали моята длъжност укрепва кабинета, или не.“


image0 (9K)