Мария Шарапова няма да играе тенис две години

Руската звезда на тениса Мария Шарапова беше сурово наказана за употребата на мелдоний. От Световната антидопингова асоциация (УАДА) обявиха, че тя няма да има право да играе в следващите две години.

Наказанието на Маша влиза в сила със задна дата от 26 януари. От тогава е положителната проба на веществото, което е открито в кръвта ѝ. От 1 януари въпросният мелдоний е в списъка със забранени субстанции.

Съществуваше вероятност за по-лека санкция срещу нея, тъй като УАДА обяви, че спортистите, тествани преди 1 март, може да не бъдат наказвани сурово, защото може да са имали в телата си от веществото, преди да стане забранено.

Но в случая с Шарапова, тя призна, че го е ползвала и след 1 януари заради здравословни проблеми, а не за да подобрява представянето си. Явно това е повлияло на решението да не може да практикува тенис до 26 януари 2018 г.

Рускинята и представителите ѝ вече са обявили, че ще обжалват наказанието, твърди „Би Би Си“. В снимката по-надолу можете да видите решението, с което УАДА наказва Шарапова.

Източник – Гонг


image0 (9K)