Мащабен детски спортен празник в Стара Загора

Мащабен детски спортен празник организираха на 27 октомври домакините от Парк Мол Стара Загора и Граждански клуб ЛИПА, инициатори на Детски игри Старозагорски олимпийски надежди, с подкрепата на Община Стара Загора.

Специални гости на събитието бяха: Александър Томов, един от най-титулуваните български спортисти, борец в стил класическа борба, носител на три олимпийски медала, петкратен световен шампион, петкратен европейски шампион и носител на много други спортни отличия, председател на организационния комитет на Детски игри Старозагорски олимпийски надежди; Георги Палазов, изявен български плувец в дисциплината бътерфлай, в която беше носител на всички национални рекорди, участник в олимпийските игри в Сидни, Атина и Пекин; Тихомир Иванов – един от най-успешните ни млади състезатели по лека атлетика в дисциплината скок височина, участник на Олимпийските игри в Рио, Атлет на България за 2017 г.; Денис Димитров, състезател по лека атлетика, спринтьор на 100 и 200 метра, световен и европейски медалист, Емилия Драгиева – състезател на висок скок, медалист от Световното първенство в зала в Индианаполис преодоляла впечатляващата височина от 200 см.

В събитието участваха близо 200 деца от 15 спортни клуба и деца, желаещи да започнат организирано да спортуват.

Те имаха възможност да се срещнат и да разговарят с изявените български спортисти и да получат автографи от тях. Срещите със спортните им кумири въздействат вдъхновяващо върху младежите и ги мотивират да се занимават със спорт и да водят здравословен начин на живот.

Приветствие към присъстващите отправиха Людмил Стоименов, управител на Парк Мол Стара Загора и Олег Стоилов, председател на Граждански клуб ЛИПА. Те обещаха и вбъдеще да подкрепят детския спорт и да развиват заедно формулата на Детските игри Старозагорски олимпийски надежди.

Всички присъстващи спортни легенди също се обърнаха към децата и им препоръчаха да имат отговорно отношение към спорта, пожелаха им и много спортни успехи.

Последваха демонстрации на деца от всички участващи клубове и общи забавни игри.

Накрая се проведе изключително атрактивно аматьорско състезание по баскетбол – стрелба в кош, с участие на гостите на събитието и треньори. Наградата – бутилка вино от Александра Естейт грабна – треньора на СК по борба Берое Петър Халхулов.

Всички участващи клубове получиха от организаторите подаръци – спортни пособия за съответния вид спорт, а децата – автографи от любимите спортисти.


image0 (9K)