МВР за мерките в областните градове по Великден

Затваряли се областните градове по Великден. Вчера се юрнаха всички да пътуват, а къде отиват – не знам. Това съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов по време на брифинг в Министерски съвет преди минути.

Премиерът беше ясен, когато каза, че има заповед на министър Ананиев и тя трябва да се спазва. Няма да има нова заповед. Четох какво ли не, продължи Иванов.

„На сила можеш да вземеш, а не да дадеш. Областните градове се напускат, ако имате основателна причина. Повечето предприятия няма да работят, затова мерките за напускане на областни градове ще отпаднат. Заради 4-те почивни дни отпада основанието „отиване на работа“, допълни той.

„От направените на случаен принцип проверки на декларации, е установено, че 641 лица, които са посочили, че отиват на работа, въобще не притежават договори за такъв вид дейност. 80 лица са декларирали, че отиват на работа, а са регистрирани в бюрата за безработни. Полицаите на тези КПП-та са там с една цел – да запазят здравето на хората. Те не са там за подигравка и да ги лъжем. Още в началото заявихме, че ще бъде извършена проверка.  Не се опитвайте да заблудите никого. Заблуждавате само себе си. Останете си вкъщи“, заключи главният секретар на МВР.


image0 (9K)