МВР откри четирима със заплахи към руския патриарх Кирил?

В МВР е получен сигнал, съдържащ конкретни данни за публикувани в социалните мрежи заплашителни коментари по адрес на руския патриарх Кирил. На основание на това, МВР е предприело съответните действия по процедура, съгласно компетенциите си. Установени са авторите на коментарите. На основание чл. 65 от ЗМВР са издадени 4 протокола за писмено предупреждение, съобщиха от МВР.

[ad id=“225664″]

Припомняме, че няколко души се оплакаха от полицейски посещения заради статуси във Facebook. Изглежда властите са възприели някои от изказванията в мрежата като заплахи срещу Руския патриарх Кирил, който е на посещение у нас.

Хората са били карани да подписват протокол, че са предупредени. Някои от тях са отказали, други са подписали. Сред посетените е и един свещеник – отец Рафаил.

„Аз не мога да и обясня кое е прието като заплаха към патриарх Кирил”, каза за Новините на NOVA отец Рафаил, който е сред проверените от МВР. И добави: „Много бих се радвал, ако нашата полиция реагира по същия бърз начин, в рамките на часове, при сигнали за домашно насилие.


image0 (9K)