Медии в Русия: България подкрепя санкциите срещу нас, защото е обидена заради „Южен поток“

„България се обиди заради „Южен поток“ и подкрепи антируските санкции“. Това пише руското електронно издание eg.ru.

„София много се надяваше да поднови сътрудничеството с Русия по този проект, но руският президент Владимир Путин заяви, че София още не е представила пълни юридически гаранции. Освен това строителството в тази посока временно или завинаги изгуби актуалност във връзка с размразяването на проекта „Турски поток“ – тази информация едва ли е зарадвала българското правителство“. Това смятат руски анализатори, цитирани от агенция ВИСТАНЮЗ.

„Властите в България упорито подкрепят политиката на санкции“ към Русия от страна на Европейския съюз, отбелязва „Росийская газета“. Московският официоз коментира изявлението на българския министър на външните работи Даниел Митов пред агенция „Ройтерс“. „Митов каза, че страната му няма да подкрепи вдигането на европейските санкции, наложени на Русия, която по думите му не спазва международните закони в украинската криза“, пише „Росийская газета“. Изданието напомня, че съдейки по изявленията на украинския президент Петро Порошенко, „антируската му външна политика вече е струвала на страната 15 милиарда долара“. „Росийская газета“ пита риторично „дали българският премиер Бойко Борисов има данни колко губи и предстои да загуби България „от санкционната война с Руската федерация“.

„От разпадането на Съветския съюз политическият елит в България „е ориентиран към Запада и се ръководи на първо място от сигналите от Брюксел и Вашингтон, а по тези от Москва – на второ“ място“. Това пък коментира електронното издание „Ридус“.


image0 (9K)