Протест пред министерството на Петър Москов

Родители на болни деца и бивши членове на Обществения съвет на Фонда за лечение на деца протестираха пред здравното министерство в София. Основното им искане е за оставката на директора на фонда проф. Владимир Пилософ. Мотивът на родителите е, че „той работи еднолично и не признава решенията на Обществения съвет“. Пилософ беше назначен за шеф на фонда от здравния министър Петър Москов през април. Това стана в деня, в който бяха арестувани бившият ръководител на институцията Пламен Александров и служители в администрацията на фонда.

Недоволните родители и бивши членове на обществения съвет са убедени, че работата на институцията се е влошила. Те смятат, че целенасочено се омаловажава ролята на Обществения съвет, за да може решенията за лечението на децата да се вземат директно от ръководството на фонда. Поради това редица представители на Обществения съвет подадоха оставки през последните дни.

Родителите са убедени, че Общественият съвет дава положителни становища за лечението на техните деца, но след това получават отказ от директора на Фонда.


image0 (9K)