Министрите на отбраната на САЩ и Русия си стиснаха ръцете на форум в Сингапур

В хода на краткия разговор ръководителят на Пентагона изрази съболезнования на ръководителя на руското министерство на отбраната във връзка с трагедията в Керч

[ad id=“225664″]

Министрите на отбраната на Русия и САЩ Сергей Шойгу и Джеймс Матис се срещнаха лично за първи път в Сингапур по време на срещата на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) и техните партньори, предават TACC и „Фокус“.

Ръководителите на военните ведомства на двете страни се срещнаха преди началото на срещата на върха и си стиснаха ръцете. В хода на краткия разговор ръководителят на Пентагона изрази съболезнования на ръководителя на руското министерство на отбраната във връзка с трагедията в Керч. Той отбеляза, че подобни неща се случват и в САЩ, а американците разбират чувствата на руснаците.

Сергей Шойгу благодари на колегата си и отбеляза, че подобни трагични случаи стават често срещани в света и трябва да се предприемат всички възможни мерки за предотвратяване на тези трагедии.

[ad id=“263680″]

Още преди срещата министърът на отбраната на Руската федерация разговаря с ръководителите на военните ведомства на Китай – Вей Фенгхе и на други страни. В съвместната фотография при откриването на срещата Шойгу и Матис също застанаха заедно.


image0 (9K)