Мирела Демирева: Много съм щастлива, че ми се дава шанс да поправя грешките си

Състезатевката на СКЛА Берое (Стара Загора) Мирела Демирева сподели, че е много щастлива, че ще участва на предстоящото Световно първенство по лека атлетика в Лондон. Българската атлетка не успя да покрие норматива от 194 сантиметра в скока на височина, но се възползва от слабите резултати в дисциплината. Само 19 състезателки покриха норматива, а от IAAF трябваше да попълни квотата от 32 атлетки.

[ad id=“218001″]

„Много съм щастлива, че ми се дава шанс да поправя грешките си от сезона. Получи се добре, защото така или иначе бяхме решили, че няма да почивам още. Щях да продължа да тренирам, защото не ми се почиваше. Когато не си свършиш работата, не искаш да почиваш“, каза Демирева за Българската национална телевизия.

„Знаех, че има такава вероятност, тъй като познаваме правилата. Видях, че съм последна в списъка. Но до последно не се знаеше. Все пак имах малка надежда“, добави атлетката.

Запитана как й е повлияло тежкото начало на сезона, след като претърпя контузия, Мирела отговори:

„През цялото време имах болки, трябваше да променим тренировките. Те бяха много тежки, скучни и еднообразни. Не можех да скачам, което определено не ми харесваше. Истинате е, че има много причини за сезона ми, но извинения няма. Така или иначе решихме да се пуснем през сезона, не обичам да се крия.“

„Винаги скачам за медал, независимо кой колко реалистично го приема. Така или иначе щом си на състезание, си длъжен пред себе си и пред хората, които работят с теб, да скачаш за най-доброто.“

Демирева обяви, че целта на Световното е да премине в квалификацията. Тя е категорична, че на финала всичко е възможно. Мирела за пореден път обяви, че има сили да скочи над 2 метра.

[ad id=“218001″]

„Първата ми цел е да премина квалификацията. Когато си на финала, абсолютно нищо няма значение – просто скачаш. Искам много, чувствам се много добре. Имам известни технически проблеми. Очаквам във всяко едно състезание скокът да ми се получи. Макар че едвам скачам 190, знам, че мога да скоча 2 метра“, завърши Демирева.

Световното първенство по лека атлетика в Лондоно ще се проведе от 4 до 13 август и ще бъде предавано по БНТ.


image0 (9K)