Мисията ми ще бъде да обединя всички онези роми, които искат да допринесат за развитието на България

  1. Ще се представите ли за читателите на zarata.info?
    Здравейте, казвам се Стефан Ивов. След като завърших своето юридическо образование през 2010 г. се посветих на неформална група за обществени каузи и социални кампании. Точно там научих и кое е най-ценното в нашия живот. През последните няколко години моят фокус е бил да помагам за личностното развитие и социалната интеграция на деца, младежи и възрастни от ромски произход. Участвал съм в редица европейски форуми и конференции в сферата на човешки права и борба с дискриминацията.
    2. Кое в ДА България ви спечели? Защо решихте да влезете в предизборната борба?
    През последните десет години винаги съм се стремял да стоя далеч от политиката, защото в нашите български земи тя е сведена до далавери и интриги. През тези години различни политически партии са се опитвали да ме привлекат в своите редици, но винаги съм се дистанцирал от партийна принадлежност.
    Потенциалът на една партия се измерва от хората, които са в нея. Това което ме привлече в „Да, България!“ е смелостта на нейния председател Христо Иванов и нейните членове. Енергията, която кипи в „Да, България!“, може да се види от деня на нейното учредяване, когато в един от най-студените дни на тази зима над 1200 души дойдоха, за да дадат живот на „Да, България!“.
    Реших да вляза в редиците на „Да, България!“, защото смятам, че е крайно време да се реформират българските институции и да се потушат междуетническите сблъсъци и разделения в нашето общество.
    Моята цел в „Да, България!“ е ромският въпрос, като национален проблем, да е сред приоритетните теми в българския политически живот и да не се разглежда само по време на предизборни кампании.
    3. Какви са вашите лични приоритети, с които бихте могли да бъдете полезни на хората, които гласуват за вас?
    Мисията ми ще бъде да обединя всички онези роми, които искат да допринесат за развитието на България. Като се замисля, аз представлявам едно поколение от роми, което е достатъчно интелигентно и доказващо, че ромите могат да правят национална политика, а не етническа такава.
    Една особено важна цел, която ме вълнува, е образованието. Именно образованието ще помогне на нашия етнос да излезе от гетото, защото образованите хора са мислещи, критични и непримирими. Освен това ще спомогне за намиране на по-добра работа. В България в момента има прецедент – от една страна безработица, от друга страна работодатели се оплакват, че не могат да намерят специалистите, които им трябват.
    Също така искам да работя за изграждането на нова институционална инфраструктура в ромските квартали, която да охранява и стимулира българските роми към развитие, благоденствие и гражданско самосъзнание.
    4. Как се промениха детските ви мечти, запазихте ли нещо от тях?
    Това, което мога да кажа за себе си, че съм мечтател. Не съм загубил вяра в доброто.
    5. Защо сте в листата за регион Стара Загора? Каква е връзката ви с града?
    Това, което ме свързва с град стара Загора не е само предизборната кампания, тук съм роден, тук се ожених и тук се роди детето ми. Обичам Стара Загора и вярвам, че моят град може да се застане до големите, развити градове, с висок жизнен стандарт, с чист въздух и добра среда, в която да се отглеждат нашите деца.
    6.Защо избирателите да ви подкрепят на 26ти?
    Ние от „Да, България!“ сме единствените, които нямаме и не се стремим към този политически опит, за който всички граждани виждат и чуват всеки ден. Опит свързан с корупция, далавери и интриги. Едно съм уверен, че нашите избиратели са хора като нас, които искат България да бъде страна на справедливост и на върховенство на закона. Силно вярваме, че „Движение Да България“ не само ще спечели места в българския парламент, но ще печели доверието на повече български семейства от различни етноси. Единствената възможност за България да бъде просперираща е когато всеки от нас заема правилната позиция, а тя е – да застанем зад политическа група, която се посвещават истински в борбата с корупцията, запазването на семейните ценности и дава реални възможности за подобряването на живота в родината ни.


image0 (9K)