Митрополит Киприан ще дирижира „Реквием“ на Моцарт в Старозагорската опера

След водосвета за здраве и успехи на Операта в Стара Загора вчера, отслужен от Старозагорския митрополит Киприан, в разговор с директора на Старозагорската опера Огнян Драганов Негово Високо Преосвещенство прие поканата и ще дирижира „Реквием“ от В.А.Моцарт в навечерието на най-светлия за православните християни празник Великден – на 12 април, с участието на солистите Ивайло Джуров, Беса Лугичи, Гергана Русекова и Николай Моцов, хора и оркестъра на Операта.

През 1995 г. Митрополит Киприан (Огнян Добринов Казанджиев) завършва НУМСИ „Христина Морфова“ в гр.Стара Загора. От 2000 г. той е назначен и за диригент на представителния хор „Св. Софроний еп. Врачански“ на Врачанска епархия.

Като Архимандрит Киприан е носител на голямата награда от Международния конкурс „Пееща душа“ – гр. Бялисток, Полша, носител е на грамоти и дипломи от Международния фестивал на православната музика в гр. Поморие – 2004/2005 г., на Международния фестивал на руската църковна песен – 2002/2003 г. -София, носител е на юбилейната значка – орден „Св. Софроний еп. Врачански“ за особени заслуги в развитието на църковно-обществения и културно-музикалния живот във Врачанска епархия и Врачанска област.


image0 (9K)