Мишел Обама произнесе реч в подкрепа на Хилъри, за която дълго ще се говори

Хилъри Клинтън по всяка вероятност ще бъде следващият Президент на САЩ. Може дори да влезе в историята като успешен държавник. Ако смятате, че ще й е лесно с втори мандат обаче – много прибързвате! Появи се страшна конкуренция – стилна, образована, речовита, обичана и…черна жена! Мишел Обама за една нощ преживя истинска трансформация – от социално активна Първа дама до особен интерес за демократите.

Съпругата на Барак произнесе толкова пламенна реч при номинирането на Хилъри Клинтън, че арогантният Доналд Тръмп сигурно е затреперил. Реакцията след приветствието й беше като след рокконцерт – бурни аплодисменти и онлайн-цитати, които се разпространиха като вируси. Никой, никъде не е подкрепял така страстно бившата Първа дама и Държавен секретар. Дори Барак Обама се похвали в Туитър: „Невероятна реч от невероятна жена. Не мога да бъда по-горд и страната ни е благословена да я има като Първа дама на Съединените щати. Обичам те, Мишел.” Да, Президентът напоследък се забавлява по медиите с поведение на поп-знаменитост, но госпожа Обама не иска да участва в щуротиите му. Мишел Обама стъпи на слоугъна на конкурента, за да подкрепи своята посестрима. Тръмп обеща „Да направи Америка отново велика”. „Никога няма да забравя зимата сутрин, когато видях моите дъщери, едната на 7, а другата – на 10 години. Те бяха качени в голяма черна кола с въоръжена охрана. Когато погледнах лицата им, си помислих – какво направихме? Точно в този момент разбрах, че по време на престоя ни в Белия дом личността им ще се формира, и ще бъдат засегнати от това, което ще стане в бъдеще. Без съмнение, през ноември ние ще отидем до урните, за да вземем решение не кой да е на власт – демократи или републиканци, десни или леви. Не,на тези избори, както и всички други, ние трябва да определим на кого да поверим децата ни през следващите 4 или 8 години. Това, за което аз се възхищавам на Хилъри Клинтън е, че тя никога не се предава, и не търси лесни начини. Хилъри Клинтън никога няма да бъде в състояние да спре по средата. Това е историята на нашата страна, и именно тя ме доведе до днес тук, историята на поколения хора, които са се чувствали камшика на робство, принудата, и жилото на сегрегацията, но те продължават да се надяват и да правят това, което е необходимо. И сега всяка сутрин се събуждам в къща, построена от роби, и погледнете в моите дъщери, две красиви и интелигентни черни момичета, които играят с кучета на поляната на Белия дом. Благодарение на Хилъри Клинтън, дъщерите ми, децата ни приемат за даденост, че една жена може да стане президент на САЩ.

Не позволявайте на никого да ви казва, че ще направи страната ни велика, защото вече е най-великата страна в света!“

Светът отдавна узря за мисълта жена да бъде президент. По всичко изглежда и че американците също ще го направят – идея, която вече се популяризира чрез филми и сериали.  Мнозина политически коментатори обаче се питат: „Жена може да стане президент, но дали не сбъркахме Първата дама?!”. Ще си проличи бързо след като Мишел Обама напусне Белия дом – вече разбрахме, че там й допада.

Източник – Жена на върха


image0 (9K)