Младежи вдигнаха службите на крак! Организирали дрифтове на прохода Превала

Младежи блокираха прохода Превала заради дрифтове

6-7 младежи са блокирали движението на прохода Превала късно снощи, заради каране на дрифт, съобщи зам. – областният управител на Смолян Андриян Петров.

След като закъсали в снега, блокирали движението и снегопочистващата техника не можела да мине, за да отпуши пътя в снеговалежа, съобщава marica.bg. Наложи се да изпратим полицията, за да ги изведе и да се почисти пътя. Междувременно около 22.30 часа на Превала закъсват 10 леки коли.

Покривката не е голяма – към 15 см, но не е почистено и е заледено, жалваха се шофьорите. Водачите едва удържаха автомобилите, които произволно се движиха. Снежен ад няма, не знам как се говори в момента за подобно нещо, заяви Петров.

От Агенция „Пътна инсфраструктура“ съобщиха, че временно е ограничено движението за тежкотоварни автомобили над 12 т с ремаркета и полуремаркета през прохода Превала. От там апелираха шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.


image0 (9K)