Младежи търсят днес съкровище в центъра на София

Младежи търсят днес Европейското съкровище в центъра на София. Събитието се организира от Европейския потребителски център България.

Десет отбора с ученици от различни столични училища ще се впуснат в истинско приключение, за да докажат своите знания за ЕС. Успоредно с това те ще трябва да демонстрират логическо мислене, а на моменти дори здрави мускули във физическите препятствия към финалната цел. Отборът победител ще спечели парична награда.

Надпреварата е организирана съвместно от Центъра за развитие на човешките ресурси – Национална агенция по Програма Еразъм+, администриращ съпътстващите дейности Европас, Еврогайдънс, Etwinning и Евродеск България, Европейски потребителски център България, Информационния център „Европа Директно”- София, Мрежата на европейските служби по заетостта – EURES и Комисията за защита на потребителите.

Официалното откриване на събитието по повод Деня на Европа 9 май е днес от 13 ч. в Борисовата градина, до Лятната сцена.

Участие в него ще вземат председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов и членовете Константин Арабаджиев и Константин Райков. На събитието е поканен и Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България. Организаторите на инициативата ще отворят информационен щанд, където ще предоставят безплатни информационни материали за Европейския съюз, правата ни при пътуване, почивка, работа и учене в рамките на Общността.


image0 (9K)