Млади астрономи от ПМГ“Гео Милев“ и ГПЧЕ“Ромен Ролан“ с награди от Фестивал на науките

Разказва Надя Кискинова от НАОП „Юрий Гагарин“ за VI Фестивал на науките в Севлиево, където старозагорски ученици са спечелили награди с достойното си представяне.

Отидох на поредния шести Фестивал на науките  в Севлиево, за да „поплувам в свои води“, да се видя с изявени учители, с които споделихме международния такъв фестивал в Лондон миналата година, разказва Надя Кискинова от НАРОДНА АСТРОНОМИЧЕСКА ОБСЕРВАТОРИЯ И ПЛАНЕТАРИУМ „ЮРИЙ ГАГАРИН“- СТАРА ЗАГОРА.

И за да не е без нищо, взехме че представихме част от дейността на Старозагорската обсерватория с моите ученици, свързана с тяхната подготовка и резултати от наблюденията им и… взехме, че спечелихме призови награди!

Благодаря на Силвия Петрова, с която сме заедно от момента, когато тя бе в първи клас, а сега като деветокласничка в ПМГ „Гео Милев“ вече има свои стойностни метеорни наблюдения от две поредни лагер-школи на Белите брези, на ветерана Михаил Пенев /по средата на снимката/ с наблюденията си на променливи звезди и Йордан Митев – с темата си за Кампанията Проксима – двамата в 11 клас на ГПЧЕ „Ромен Ролан“.

Благодаря им за отличното представяне на своите проекти в подкрепа на успешното им неформално астрономическо образование в Народната астрономическа обсерватория „Юрий Гагарин“. Честит празник на Будителите! – с гордост споделя Надя Кискинова за успешното представяне на своите ученици.


image0 (9K)