Млади таланти с вълнуващ концерт в Стара Загора

На 2 септември (четвъртък), от 18:30 ч., в залата на първия етаж в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще се проведе концерт на младите таланти Ивелина Иванова – цигулка и Мариан Божидаров – кларинет, информира ЗАРАТА.

Те ще изпълнят произведения на Джузепе Верди, Едвард Елгар, Макс Регер, Пьотр Илия Чайковски, Антонир Бадзини и др.

Ивелина Иванова свири на цигулка от шестгодишна възраст в музикалната школа към НУМСИ „Христина Морфова” – Стара Загора. Десетгодишна тя започва професионалното си обучение със специалност цигулка в Национално музикално училище „Любомир Пипков“ – София, където е ученичка в класа на Юлия Ангелова. Ивелина участва в множество майсторски класове и конкурси. В момента тя е студентка в  университета „Guildhall School of Music and Drama” (Лондон), в класа на проф. Кристоф Смиетана.

Кларинетистът Мариан Божидаров е роден в град Стара Загора, където започва музикалното си образование на 5-годишна възраст в класа по пиано на Милена Александрова в НУМСИ „Христина Морфова“. Продължава в класа по кларинет на Златко Стойчев. Мариан участва в редица майсторски класове и конкурси. В момента учи в университета „Гилдхол“ (Лондон), където е студент в класа по кларинет на проф. Андрю Маринър.


image0 (9K)